Нищук розповів про новий проект, “де кожного року буде мінятися культурна столиця України”

    76

    Міністр культури поділився ідеєю створення музею з пам’ятників і пам’ятних знаків, які підпадають під дію закону про декомунізацію

    Міністр культури Євген Нищук у програмі “Погляд” на “5 каналі” розповів про намір провести великий культурно-мистецький фестиваль у Кропивницькому.

    “У бюджетному рядку є окремою графою здійснення великого всеукраїнського театрального культурного форуму в місті Кропивницький, який зараз за ініціативою багатьох фахівців може бути обрано як культурна столиця. Ми хочемо зробити такий проект, де кожного року буде мінятися культурна столиця України саме. І чому б нам на честь того, що вперше там за останні часи історії України назвали культурним діячем назву міста, зробити там великий з’їзд, великий театральний фестиваль, великий культурно-мистецький фестиваль саме у Кропивницькому”, – сказав Нищук.

    Крім того, він також поділився ідеєю створення музею з пам’ятників і пам’ятних знаків, які підпадають під дію закону про декомунізацію.

    “У нас уже не залишилося “товаріща Лєніна”, у нас уже багатьох інших не залишилося назв, і попри весь такий, можливо, сентимент когось, хто ще звик до цього, молодь сприймає це нормально. Особливо мене хвилювала ситуація, коли якісь пам’ятники, чи якісь твори доби Радянського Союзу не просто переносилися, а його можна дійсно зараз, йде мова про ВДНГ, створити музей, можна по-різному назвати “тоталітарного режиму” чи “соцарту”, чи по-різному там, хай фахівці придумують. Але багато робіт мозаїчних, багато пам’ятників, які можна просто дійсно зняти і перенести, і перевезти”, – додав міністр культури.



    • інші новини