Зарплата депутата в Україні буде розрахована по-новому

    554

    Оклади парламентаріїв можуть прив’язати до прожиткового мінімуму працездатного громадянина.

    Оклади парламентаріїв збираються прив’язати до прожиткового мінімуму працездатного громадянина (1600 гривень). Раніше депутатська зарплата нараховувалася виходячи з мінімальної заробітної плати. Про це свідчить розроблений Кабміном додаток до постанови парламенту «Фінансове забезпечення діяльності народних депутатів».

    Так, максимальний оклад у спікера Ради – 20 прожиткових мінімумів, тобто, згідно з документом, його зарплата складе 32 тис. Гривень.

    Робота першого віце-спікера і віце-спікера з окладами в 19,2 і 18,7 прожиткових мінімумів відповідно щомісяця буде оплачуватися в 30,72 тис. Гривень і 29,9 тис. Гривень.

    Глава парламентського комітету отримає зарплату в 28,8 тис. Гривень, його заступник – 26,4 тис. Гривень, глава підкомітету – 26,4 тис. Гривень, член комітету – 25,92 тис. Гривень.

    За даними парламентаріїв, з 1 травня 2017 року переглянуті оклади для всіх категорій чиновників, згідно закону про держслужбу, однак ця пропозиція не стосувалося депутатів.

    Так, планується, що директор територіального управління НАБУ буде отримувати 64 тис. Гривень, начальник відділу – 32 тис. Гривень, посадовий оклад глави НАПКА з 2017 року планується в розмірі 31,2 тис. Гривень.

    Крім того, оклад судді місцевого суду складе 48 тис. Гривень, судді Верховного суду – 120 тис. Гривень.

    Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада України провалила законопроект про спецконфіскаціі -Дозвіл про стягнення до державного бюджету активів громадян, придбаних на необгрунтовані доходи.



    • інші новини