В Мінекономіки розповіли, як отримати 1000 грн від держави

    86

    Перший заступник міністра економіки Олексій Соболев під час телемарафону розповів, як українці можуть отримати 1000 грн, про які раніше оголосив президент Володимир Зеленський.  

    Ця фінансова підтримка доступна всім, незалежно від віку чи соціального статусу, і спрямована на підтримку мікро- та середнього бізнесу в Україні. 

    Соболев пояснив, що кожен громадянин отримає по 1000 грн, яку можна буде використати з грудня по лютий включно. Гроші надходитимуть на спеціальну віртуальну картку під назвою «Національний кешбек», яку легко відкрити через мобільний застосунок «Дія». 

    Виплата є маркованою, тобто має визначене коло витрат, на які можна спрямувати ці кошти. Проте, українці також матимуть можливість передати їх на підтримку Збройних сил України. Для дітей так само можна буде оформити цю виплату, що забезпечить підтримку сімей у цей складний час. 

    Ідея ініціативи «єПідтримка» з’явилася завдяки закордонній допомозі, яку Україна отримала, навіть не розраховуючи на неї. Цей фінансовий ресурс дозволить підтримати економіку країни та допомогти бізнесу залишатися на плаву. 



    • інші новини