У «Дії» з’явиться одразу шість нових послуг: що чекати українцям

    182

    У найближчому майбутньому в українському додатку «Дія» з’явиться шість нових послуг, які значно спростять життя користувачам. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Серед новинок — відображення дозволу на зброю, «еАкциз», мультишеринг, послуги для бізнесу в рамках «е-Підприємець», можливість повідомлення про проблеми зі зв’язком та «Дія.Підпис» для юридичних осіб.  

    Федоров зазначив, що частина нових функцій запуститься дуже скоро, тоді як інші все ще проходять бюрократичні процедури. Розглянемо детальніше кожну з нових послуг:  

    • Відображення дозволу на зброю. Користувачі зможуть переглядати відомості про свою зброю та дозволи на неї. Також буде доступна можливість замовлення витягу з Єдиного реєстру зброї. 
    • «еАкциз». Ця функція дозволить перевіряти легальність алкоголю та тютюну. Уся інформація про продукцію буде зібрана в електронній системі, що сприятиме зменшенню контрабанди. 
    • Мультишеринг. Користувачі зможуть відправляти копії кількох документів, зокрема довідок, за кілька кліків, що значно спростить процес комунікації з державними органами. 
    • Сервіси для бізнесу в комплексі «е-Підприємець». Мінцифра активно працює над цифровізацією декларацій та ліцензій для бізнесу. Наприклад, з’явиться можливість отримувати ліцензії на виконання робіт протипожежного призначення. 
    • Повідомлення про проблеми зі зв’язком. Ця функція дозволить користувачам оперативно інформувати про відсутність зв’язку, щоб регулятори могли швидко вирішувати ситуацію. 
    • «Дія.Підпис» для юридичних осіб. Цей сервіс буде функціонувати аналогічно звичайному «Дія.Підпису», проте він відкриє нові можливості для бізнесу. 

    Нагадаємо, нещодавно до «Дії» додали можливість рекрутингу у топові підрозділи БпЛА, що також стало значним кроком у розвитку платформи. 



    • інші новини