День української писемності: не пропустіть радіодиктант 25 жовтня

    78

    У п’ятницю, 25 жовтня, відбудеться написання радіодиктанту національної єдності, присвяченого Дню української писемності та мови. Цьогорічний текст підготувала відома письменниця Оксана Забужко. Диктант, що має назву “Магія голосу”, читатиме поет і військовий Павло Вишебаба. Про це повідомило “Суспільне мовлення”. 

    Оксана Забужко витратила три тижні на створення тексту. Радіодиктант має на меті об’єднати українців у всьому світі — незалежно від їх місця перебування: вдома, за кордоном чи на тимчасово окупованих територіях. Основна мета акції полягає у єднанні через мову, а не у перевірці граматики чи правопису. 

    Для участі в акції о 11:00 потрібно буде увімкнути один з каналів трансляції: 

    • “Українське радіо” або “Радіо Культура”; 
    • телеканал “Суспільне Культура”; 
    • YouTube-канал “Українського радіо”; 
    • Facebook-сторінки “Суспільного мовлення”. 

    Текст диктанту буде опубліковано 28 жовтня на сайтах “Українського радіо” та “Суспільне Культура”, де кожен зможе перевірити свої помилки. Для тих, хто хоче отримати професійну перевірку, передбачено два варіанти надсилання результатів:  

    • Паперовим листом на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26 (штемпель має бути не пізніше 27 жовтня); 
    • Електронною поштою зі сканованим або сфотографованим текстом на адресу: rd@suspilne.media (до 11:00 28 жовтня). 

    Організатори заохочують учасників ділитися фотографіями або відео процесу написання в соціальних мережах з хештегами #пишеморазом та #радіодиктант2024. 

    Радіодиктант національної єдності, заснований у 2000 році, став щорічною акцією, яка залучає тисячі українців. Минулого року до заходу долучилося понад пів мільйона учасників. Цьогорічний радіодиктант відбудеться вже в 25-й раз. 



    • інші новини