Британські вчені знайшли сліди другого астероїда, який занапастив динозаврів

    305

    Гіпотеза про зникнення динозаврів внаслідок падіння астероїда знайшла нове підтвердження. Але наразі вчені вважають, що астероїдів було не один, а два, пише Daily Mail.

    Вчені з Університету Херіота Вотта виявили докази того, що другий руйнівний космічний камінь упав на Землю в той самий час близько 66 млн років тому. Він мав діаметр близько 500 метрів і врізався в земну кору поблизу сучасного узбережжя Гвінейської Республіки в Західній Африці.

    Перші свідчення його існування були виявлені в 2022 році, а тепер дослідники отримали нові сейсмічні зображення западини глибиною близько дев’яти кілометрів у високій роздільній здатності в 3D, які підтвердили їхні підозри.

    За словами доктора Уїстіна Ніколсона, астероїд прилетів із північно-східного боку під кутом від 20 до 40 градусів. Швидкість падіння оцінюється у 72 000 км/год.

    1 жовтня повідомлялося, що американські вчені виявили давнє морське дно на глибині понад 400 кілометрів під поверхнею Землі. Передбачається, що ущільнення в мантії утворилося в результаті субдукції процесу занурення однієї тектонічної плити під іншу.



    • інші новини