NASA з’ясувало причину дивних звуків, які почав видавати застряглий на МКС Boeing Starliner

    805

    Американське управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) з’ясувало причину дивних звуків, на які поскаржився астронавт Бутч Вілмор. Звуки походили від космічного корабля Boeing Starliner, пристикованого до Міжнародної космічної станції.

    Як повідомили в NASA, пульсуючий звук із динаміка Starliner вже припинився. У NASA пояснили: “Зворотний зв’язок з динаміка був результатом налаштування звуку між космічною станцією та Starliner. Аудіосистема космічної станції складна і дозволяє з’єднувати між собою кілька космічних апаратів та модулів, тому часто виникають перешкоди та зворотний зв’язок. Екіпажу пропонується зв’язатися з центром управління польотами, якщо вони чують звуки, що виходять із системи зв’язку.”

    В управлінні наголосили, що зворотний зв’язок з динаміка, за словами Вілмора, не чинить технічного впливу на екіпаж, корабель Starliner або роботу станції. Також він не вплине на плани з безпілотного відстикування Starliner від МКС не раніше п’ятниці, 6 вересня 2024 року.



    • інші новини