Стівен Кінг вкотре підтримав Україну: письменник прокоментував наступ ЗСУ в Курській області

    306

    Культовий американський письменник Стівен Кінг, відомий своїм гострим пером і проникливими творами, з перших днів війни чітко підтримував Україну. Цього разу 76-річний автор не залишився осторонь і публічно висловив свою позицію щодо наступальної операції ЗСУ на території Курської області. На своїй сторінці у соціальній мережі “Х” (колишній Twitter) Кінг прямо заявив, що росія отримує те, що заслужила.

    Стівен Кінг не став підбирати слова, описуючи російську агресію, і наголосив, що саме росія розпочала цю війну, тож має пожинати її наслідки. Його пост за менш ніж добу зібрав 1,5 мільйона переглядів, що свідчить про великий інтерес до думки культового письменника.

    Заява Кінга викликала бурхливу реакцію в мережі. Багато користувачів підтримали його позицію, наголошуючи на праві України на самооборону. Один з коментарів зазначав: “Росія напала на Україну. Вони заслуговують на все, що отримують”. Інший користувач додав: “Історія говорить нам, що імперії та тирани падають. Росія і путін засвоять цей урок. Слава Україні”.

    Однак, як і завжди, знайшлись ті, хто висловив своє обурення словами письменника. Один з критиків зазначив: “Якби росія хотіла Україну, вона б забрала її багато років тому”, натякаючи на те, що ситуація є значно складнішою, ніж це здається.

    Попри хвилю критики, Стівен Кінг твердо стоїть на своїй позиції, підкреслюючи, що підтримує Україну в її боротьбі за незалежність. Він не вперше висловлюється на тему війни, і кожна його заява привертає увагу мільйонів. Кінг ясно дає зрозуміти: несправедливість повинна бути покарана, і росія отримає те, що заслужила.