“Укрзалізниця” зробила свій мобільний додаток доступним для людей з порушеннями зору

    25

    “Укрзалізниця” спільно з Mastercard адаптувала свій мобільний додаток для людей з порушеннями зору, що стало важливим кроком до забезпечення інклюзивності. Усі оновлення в застосунку були розроблені та протестовані в тісній співпраці з компанією Access Lab, яка спеціалізується на цифровій доступності.

    Тепер мобільний додаток “Укрзалізниці” підтримує голосове керування та озвучення для всіх елементів інтерфейсу завдяки технологіям VoiceOver (iOS) та TalkBack (Android). Кожна кнопка, перемикач та текстове поле отримали текстові мітки, які описують їхню функціональність, що значно полегшує взаємодію для користувачів з порушеннями зору.

    В оновленому додатку також було впроваджено озвучення всіх кроків під час оплати, включаючи інформацію про куплений квиток, дані про поїзд та суму оплати. Для зручності користувачів озвучуються і кількість отриманих “обіймашок” – унікальної системи винагороди в додатку.

    Додаток тепер підтримує озвучення динамічних елементів, таких як повідомлення про помилки під час введення даних. Інтерфейс був оптимізований для кращої контрастності, що дозволяє тексту залишатися чітким навіть при його збільшенні.

    Було збільшено клікабельні зони в інтерактивних елементах для зручнішого користування додатком. Крім того, у цьому оновленні реалізована темна тема, що додає додаткового комфорту під час використання.

    Усі доопрацювання були розроблені відповідно до рекомендацій Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), що забезпечує доступність контенту для користувачів з порушеннями зору.

    Завантажити оновлений додаток можна в App Store та Google Play.



    • інші новини