Скільки українців хочуть будувати своє майбутнє в Україні: результати опитування

    236

    Більшість громадян, які проживають на підконтрольних уряду України територіях, виявили бажання продовжувати своє життя в Україні. Це підтверджують результати серпневого опитування, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

    На запитання “Чи хотіли б ви будувати своє майбутнє життя в Україні?” 59% респондентів однозначно відповіли “так”. Ще 27% зазначили, що, скоріше за все, обрали б цей варіант. Лише 8% висловили сумніви або ж відповіли негативно. А 6% респондентів не визначилися з відповіддю.

    Найбільше тих, хто хоче залишитися в Україні, виявилося серед людей віком 60 років і старше — 72%. Цікаво, що найбільше таких респондентів проживає в центральній частині країни — 61,6%. Серед тих, хто однозначно не бачить свого майбутнього в Україні, переважають мешканці східних регіонів, а також молодь віком від 18 до 39 років, однак їхня частка не перевищує 4%.

    Опитування проводилося з 8-го до 15 серпня 2024 року методом face-to-face на територіях, підконтрольних уряду України, де не тривають бойові дії. Загалом опитали 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.



    • інші новини