У центрі галактики астрономи виявили загадкове радіокільце

    441

    Міжнародна група астрономів на чолі з Крістобалем Бордіу з обсерваторії Катанії в Італії повідомила про відкриття нового радіокільця у напрямку до центру Галактики. Цей об’єкт, що отримав назву Kýklos, є загадковою кільцевою структурою з діаметром близько 80 кутових секунд і товщиною близько шести кутових секунд.

    Kýklos був виявлений за допомогою радіотелескопа MeerKAT і є слабкою кільцевою структурою, комкуватою і майже круглою. Зовнішній вигляд кільця нагадує оболонку з яскравим кордоном, внутрішня частина якої позбавлена ​​випромінювань, що виявляються.Астрономи розглядають кілька гіпотез, які могли б пояснити природу Kýklos, включаючи залишок галактичної наднової, планетарну туманність і навколозіркову оболонку навколо масивної зірки, що еволюціонувала.

    Однак на підставі аналізу зібраних даних автори статті дійшли висновку, що найбільш правдоподібним сценарієм є те, що Kýklos є навколозірковою оболонкою навколо, можливо, зірки Вольфа-Райє (WR).

    «На підставі обмежених даних, що є на цей час, морфологічні та спектральні характеристики Kýklos здаються більш відповідними характеристикам оболонки WR. Така інтерпретація додатково підтверджується відсутністю центрального точкового джерела, що виявляється, на зображенні в L-діапазоні», — пояснили вчені.

    Для повної характеристики Kýklos та виявлення можливого центрального джерела, яке могло б підтвердити гіпотезу оболонки WR, необхідні подальші багатохвильові спостереження.



    • інші новини