Український легіон у Польщі: Зеленський анонсував новий добровольчий підрозділ

    588

    Україна та Польща ухвалили рішення про створення добровольчого військового підрозділу з громадян України, які перебувають у країнах ЄС.

    На брифінгу у Варшаві президент Володимир Зеленський заявив, що на території Польщі буде сформовано та підготовлено Український легіон. Це новий добровольчий військовий підрозділ, який стане основою для громадян України, що проживають в Польщі, Литві та інших країнах ЄС, і які бажають приєднатися до оборони України.

    «Ми маємо дуже позитивний досвід з українсько-польсько-литовською бригадою. І саме на основі цього досвіду ми надамо можливість українцям, що перебувають за кордоном, добровільно приєднатися до захисту нашої держави», — поділився Зеленський.

    Український легіон буде проходити тренування на території Польщі та оснащуватиметься партнерами. Кожен громадянин України, який вирішить вступити до легіону, зможе підписати контракт із ЗСУ. Наразі сторони узгоджують всі деталі та нюанси цих домовленостей.

    Це нове формування є важливим кроком у зміцненні обороноздатності України та дає можливість нашим співвітчизникам за кордоном зробити свій внесок у захист батьківщини.



    • інші новини