Українки опановують професії водіїв вантажівок та автобусів: новий виток програми Reskilling Ukraine

    13

    Український ринок праці змінюється, і однією з ключових ініціатив, що допомагає адаптуватися до нових реалій, стала програма Reskilling Ukraine. У межах цієї програми 228 українок успішно завершили навчання і здобули нові професії — водійки вантажівок та автобусів. Це важливий крок для забезпечення конкурентоспроможності на сучасному ринку праці, повідомляє Міністерство економіки України. 

    188 жінок успішно отримали кваліфікацію водійки вантажівки категорії С, ще 40 учасниць здобули професію водійки автобуса категорії D. За словами заступниці міністра економіки України Тетяни Бережної, держава підтримує своїх громадян у розвитку нових навичок, що стають все більш популярними та затребуваними. 

    Тетяна Бережна також зазначила: “Наш ринок праці адаптується до нових реалій. Українці опановують нові, більш популярні професії, здобувають додаткові навички, підвищують кваліфікацію, щоб бути конкурентоспроможними. Ми підтримуємо їх в цьому.” 

    У 2025 році програма Reskilling Ukraine планує розширити свій перелік професій, і за попередніми оцінками, навчання пройдуть ще приблизно 1 тисяча жінок. Нові професії допоможуть ще більшій кількості українок знайти своє місце на ринку праці та отримати нові перспективи для кар’єрного зростання. 

    Участь у програмі можуть взяти жінки віком від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення та певний досвід водіння. Навчання є безплатним і відбувається на базі навчальних центрів у Київській та Тернопільській областях. 



    • інші новини