Зонд NASA “влетів” у Сонце на величезній швидкості і залишився неушкодженим – відео

    2398

    Зонд NASA “Паркер”, призначений для дослідження Сонця, екстремально зблизився з зіркою. За інформацією NASA, космічний апарат сонячного зонда “Паркер” успішно завершив своє двадцяте наближення до Сонця, встановивши новий рекорд швидкості. Вчені висловлюють надію на успішні проходження майбутніх близьких зближень із Сонцем протягом найближчого року. Про це повідомляє портал SciTechDaily.

    Згідно з повідомленням від NASA, зонд “Паркер”, запущений у 2018 році, успішно завершив своє двадцяте близьке зближення із Сонцем 30 червня. Упродовж кількох днів після цієї події вчені отримали сигнал від космічного апарату, що підтверджує справну роботу всіх його приладів та відсутність пошкоджень.

    Під час свого останнього зближення із Сонцем зонд “Паркер”, керований NASA, повторив свій попередній рекорд відстані від зірки – 7,26 мільйона кілометрів від її поверхні. Це становить менш як 5% відстані від Сонця до Землі, що дорівнює приблизно 150 мільйонам кілометрів. Для порівняння, перша планета від Сонця Меркурій знаходиться на відстані 37 мільйонів кілометрів від нашого світила. Під час цього проходу “Паркер” також встановив новий рекорд швидкості, досягнувши 635,266 кілометра на годину – найвищу швидкість переміщення космічного апарату за всю історію його польотів.

    Сонячний зонд “Паркер” чекає ще чотири зближення з Сонцем протягом найближчого року. Основне завдання сонячного зонда “Паркер” полягає у вивченні корони Сонця, зовнішньої атмосфери зірки. Вчені також прагнуть краще зрозуміти природу сонячного вітру – потоку заряджених частинок, що виходять із Сонця, та його вплив на всю Сонячну систему.

    Астрофізики сподіваються відстежити джерела високоенергетичних частинок, що утворюють сонячний вітер. Зібравши повніші дані про це явище, астрофізики сподіваються точно визначити межі Сонячної системи.

    Ця інформація також буде корисною для покращення прогнозування космічної погоди, яка іноді викликає відключення радіозв’язку на Землі та проблеми з роботою супутників на орбіті. У вересні 2023 року сонячний зонд “Паркер” став першим космічним апаратом в історії, який зміг успішно пролетіти крізь корональний викид Сонця.



    • інші новини