Морські дрони Magura озброїли ракетами з винищувачів: що це означає для російської авіації

    373

    Командир спецпідрозділу ГУР МО України “Group 13” з позивним «Тринадцятий» в інтерв’ю Максиму Крапівному підтвердив: нова модифікація морської платформи Magura вже має на борту ракети Р-73.

    Р-73 — це радянські ракети класу «повітря-повітря» з інфрачервоною системою самонаведення. І тепер вони стали потужним доповненням до ударних морських дронів Magura. Ці дрони вже активно використовуються у бойових операціях на Чорному морі, що створює значну загрозу для російської авіації.

    «Такі розробки ефективні ― росіяни їх дуже бояться. Коли вони їх бачать, то бояться навіть підлітати. А унікальність в тому, що такого ні в кого немає. […] Це озброєння вже встановлене, і воно буде давати свої результати», — розповідає Тринадцятий.

    Командир також поділився своїми емоціями під час керування дроном Magura, який уразив російський розвідувальний корабель «Іван Хурс».

    «Адреналін просто накриває. […] При цьому дроном треба керувати досить ювелірно, я б сказав ― ніжно. Рухи не мають бути різкі й неконтрольовані. Все має відбуватись плавно», — пояснює спецпризначенець ГУР МО України.

    Ударні морські дрони Magura вже довели свою ефективність, позбавивши росію домінування в акваторії Чорного моря та знизивши загрози для України.



    • інші новини