Сонце чи дощ? Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні

    30

    На початку тижня Україну накриють дощі, але вже з середини температура підніметься понад +30 градусів. Давайте розглянемо детальніше, що нам обіцяють синоптики Укргідрометцентру.

    Вівторок, 18 червня: хмарно, але без дощів

    У вівторок, 18 червня, по всій території України буде хмарно, але опадів не очікується. Дощі з грозами можливі лише у східних та північних областях: Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській, Чернігівській та Полтавській.

    Нічна температура трохи підвищиться – навіть на заході буде до +16…+17 градусів. У дощових регіонах вночі може бути до +20 градусів. Вдень на заході очікуються рекордні +28 градусів, які поступово перекинуться на інші регіони України. Найспекотніше буде на півдні – до +31 градусу. У Києві без опадів, нічна температура +17…+19, денна – +26…+28.

    Середа, 19 червня: хмарно, але сухо

    У середу, 19 червня, вся країна залишатиметься під хмарами, але дощі не очікуються. Нічна температура на заході та частково на півночі буде не вище +16…+18 градусів. На півдні та сході вночі буде тепліше – до +24 градусів.

    Вдень на заході варто очікувати до +29 градусів, у Чернівецькій області навіть до +30. Південь та південний схід накриє спека – до +31 градусу. У Києві без опадів, вночі до +19, вдень до +28 градусів.

    Четвер, 20 червня: можливі дощі з грозами

    Четвер, 20 червня, принесе хмарність і можливі короткочасні дощі з грозами у східних та північних областях: Донецькій, Луганській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Сумській, Чернігівській.

    Нічна температура на заході триматиметься на рівні +14…+16 градусів, у Закарпатті та Чернівцях – до +17. Холодніше буде на півночі – до +15 градусів. В центрі вночі може бути до +20 градусів, на півдні та південному сході – до +22. Вдень комфортна температура буде на заході, півночі та в центрі, але на півдні та сході температура перевищить +30 градусів. Максимально спекотно буде у Херсонській та Миколаївській областях – до +32 градусів.

    П’ятниця, 21 червня: прохолодно і без опадів

    У п’ятницю, 21 червня, по всій Україні буде хмарно, але без дощів. Нічна температура на заході становитиме +11…+13 градусів, в інших регіонах – трохи вищі показники, +12…+15. Найтепліше вночі буде на півдні та сході – до +18 градусів.

    Вдень температура буде комфортною, найхолодніше – у Сумській області, до +23 градусів. Спекотно буде в Криму та Херсонській області – до +30 градусів, на Закарпатті – до +31. У Києві без опадів, вночі +13…+15, вдень +23…+25 градусів.

    Літо в Європі

    Метеорологи попереджають, що літо 2024 року буде дуже теплим у більшій частині Європи. Зокрема, в Німеччині та Скандинавії вже на початку червня очікуються незвично високі температури, і це літо може стати одним із найспекотніших за всю історію. Минулого року Європа вже пережила спеку до 50 градусів, тому цьогорічні прогнози викликають чималий інтерес.



    • інші новини