Штрафи за порушення військового обліку в “Дії”: що сказали у Мінцифрі

    497

    У пресслужбі Міністерства цифрової трансформації повідомили, що на сьогодні штрафи за порушення військового обліку не надходитимуть до застосунку “Дія”. Як пише OBOZ.UA, для того, щоб це стало можливим, потрібне окреме регулювання від Кабміну.

    “Наразі в прийнятій Кабміном постанові № 693 не йдеться про те, що штрафи за порушення військового обліку надходитимуть до застосунку “Дія”… Для цього має бути окреме регулювання, а його немає”, – наголосили в Мінцифри.

    Проте аналітики зазначають, що майбутні зміни можуть дозволити інтегрувати в систему держпослуг банківські системи для сплати штрафів за адміністративні правопорушення, включаючи порушення військового обліку.

    Варто нагадати, що Кабмін ухвалив законопроєкт про заочні штрафи № 10379, який спрощує процедуру притягнення до адміністративної відповідальності за порушення військового обліку. Це нововведення включає можливість заочного накладення штрафів, відкриття виконавчих проваджень та блокування рахунків порушників.

    Член Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук зазначив: “Зміни значно спростять процедуру притягнення до відповідальності за адміністративні правопорушення, що дозволить оперативніше реагувати на порушення”.

    Отже, поки що спокійно – штрафи в “Дії” за порушення військового обліку не з’являться, але будьте готові до можливих змін у майбутньому!



    • інші новини