Вчені виявили на Марсі таємничий об’єкт, що може свідчити про існування життя

    1690

    Вчені виявили на Марсі загадкову структуру, що нагадує “трубопровід”, який, на їхню думку, може становити інтерес для пошуку слідів стародавнього інопланетного життя. Про це повідомляє Daily Mail.

    Цей об’єкт, розташований на краю вулканічного кратера в регіоні Тарсіс, викликає багато питань та припущень. Його форма та розміри, близько 150 футів у діаметрі, викликають інтерес у дослідників, які припускають, що це може бути ключем до розуміння історії та природи Марса.

    Вчені висловлюють припущення, що виявлена ​​структура може бути підземною лавовою трубою, що утворилася в результаті вулканічної активності. Однак точні розміри та глибина цього підземелля поки що залишаються невідомими.

    “Ми бачили на Марсі не одну таку яму. Вони дуже цікаві для досліджень, тому що саме там астронавти можуть убезпечити себе від радіації”, – сказав Брендон Джонсон з Університету Пердью, який вивчає ударні кратери по всій Сонячній системі.

    Відсутність щільної атмосфери і магнітного поля на Марсі робить його поверхню схильною до інтенсивного впливу сонячних вітрів і космічних променів, що призводить до високого рівня радіації. Це становить серйозну небезпеку для здоров’я астронавтів та майбутніх колоністів, включаючи ризик розвитку катаракти, серцево-судинних захворювань, раку та генетичних порушень.



    • інші новини