УЦОЯО: понад 245 000 абітурієнтів готуються скласти вступні іспити до магістратури

    181

    Понад 245 тисяч абітурієнтів готуються до вступних іспитів до магістратури в основну сесію, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

    З 7 до 29 травня більше 245 тисяч потенційних магістрів звернулися до приймальних комісій закладів вищої освіти та отримали свої екзаменаційні листки. З них 241 609 складатимуть ЄВІ в Україні, а ще 3796 – за кордоном. Тестування за межами України буде організовано у 16 містах 9 європейських країн.

    Кандидати на спеціальності “Освіта/педагогіка”, “Соціальні та поведінкові науки”, “Журналістика”, “Управління та адміністрування”, “Право”, “Інформаційні технології”, “Сфера обслуговування”, “Публічне управління та адміністрування” та “Міжнародні відносини” повинні скласти як ЄВІ, так і ЄФВВ відповідного предметного спрямування.

    Для тих, хто не зміг визначитися з вибором спеціальності, була можливість зареєструватися на ЄФВВ з двох предметів. Вони складатимуть тести у різні зміни.

    До 17 червня всі зареєстровані на основну сесію отримають запрошення-перепустки із зазначенням дати, часу і місця тестування на своїх інформаційних сторінках. Ті, хто пропустив основний період реєстрації, матимуть можливість зареєструватися додатково з 17 по 21 червня.

    Основна сесія вступних іспитів триватиме з 24 червня до 15 липня 2024 року.



    • інші новини