Virgin Galactic провела черговий туристичний суборбітальний політ – останній для ракетоплана VSS Unity

    55

    Космічна компанія Virgin Galactic провела туристичний суборбітальний політ у рамках місії Galactic 07. Ракетоплан VSS Unity з екіпажем, закріплений на літаку-носієві Eve, стартував з бази компанії в Нью-Мексико. Протягом наступної години літак піднявся на висоту 13,5 км, після чого VSS Unity відокремився і продовжив набирати висоту. Зрештою він досяг висоти в 87,5 км, рахунок чого люди на борту ненадовго відчули невагомість, а потім здійснив посадку.

    У рамках місії Galactic 07 до суборбітального простору було доставлено чотирьох туристів: астронавта Турецького космічного агентства Туву Атасевера (Tuva Atasever), колишнього інженера SpaceX Енді Садхвані (Andy Sadhwani), голову будівельної компанії з Нью-Йорка Ірвінга Пергамента (Irving Pergament) та інвестора з Лондона Джорджіо Маненті (Giorgio Manenti). Пілотамим VSS Unity виступили Нікола Песіл (Nicola Pecil) та Джаміль Джанджуа (Jameel Janjua). Місія Galactic 07 реалізовувалась спільно з компанією Axiom Space.

    Для VSS Unity нинішня місія стала сьомим комерційним та 12-м пілотованим польотом за всю історію Virgin Galactic. Разом із випробувальними польотами VSS Unity підіймався у небо 32 рази. Попри не надто тривалу історію, для VSS Unity цей політ став останнім. Річ у тім, що надалі компанія має намір задіяти для проведення суборбітальних польотів кораблі нового покоління Delta. Наразі етап тестування Delta ще не завершено, очікується, що перша комерційна місія за його участю буде здійснена у 2026 році.



    • інші новини