“Закрийте українське небо – врятуйте дітей”: акція в Ризі зворушила серця

    174

    У суботу в столиці Латвії, Ризі, відбулася зворушлива акція “Закрийте українське небо – врятуйте українських дітей!”. Початок заходу розпочався біля Пам’ятника Свободи, а завершився на майданчику навпроти посольства росії. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

    На акцію прийшли сім’ї з дітьми, волонтери та просто небайдужі люди. Всі вони зібралися біля Пам’ятника Свободи, тримаючи українські та латвійські прапори. Діти принесли свої малюнки на тему війни, а також плакати з гаслами та світлинами загиблих українських дітей.

    Українська співачка та бандуристка Дарина Лелеко, яка нині проживає в Латвії з двома дітьми, заспівала пісню “Пливе кача”. Після цього присутні вшанували хвилиною мовчання жертв війни.

    Після цього учасники акції рушили до майданчика навпроти посольства росії. Там були викладені плюшеві іграшки, вкриті червоними плямами. Присутні скандували “росія – терорист” протягом десяти хвилин, багато хто не зміг стримати сліз.

    Під час мітингу були озвучені прохання до міжнародних партнерів України про якнайшвидше надання засобів ППО для захисту українських родин та дітей.

    Акція завершилася виконанням українського гімну. Потім дітям роздали кошики з кольоровою крейдою, і вони малювали на плитці, отримуючи за свої старання смаколики.

    Ця акція в Ризі стала ще одним кроком у боротьбі за мирне небо над Україною, нагадуючи всім про необхідність дій для захисту найвразливіших – наших дітей.



    • інші новини