В Україні з’являться мобільні та сімейні дитсадки: Рада ухвалила закон про дошкільну освіту

    313

    Верховна Рада України прийняла закон про дошкільну освіту, який впроваджує сім нових форм організації освітньої діяльності, включаючи мобільні та сімейні дитсадки. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Телеграмі, передає Укрінформ.

    Законопроєкт №8030 було підтримано 299 депутатами, що свідчить про його важливість та актуальність. Закон впорядковує перелік суб’єктів освітньої діяльності, визначає їх права та обов’язки.

    “Замість старого переліку типів закладів дошкільної освіти ми отримуємо новий термін — «форми організації освітньої діяльності», серед яких ясельки, дитячі садочки, спеціальні дитячі садочки, мобільні дитячі садочки, сімейні дитячі садочки, центри педагогічного партнерства та центри розвитку дитини”, — йдеться в пояснювальній записці.

    Важливою новацією є введення терміну “здорове освітнє середовище”, який був закріплений Президентом України у Національній стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища. Закон визначає механізми забезпечення цього середовища в дошкільній освіті.

    Попри війну, більшість українських дітей продовжують навчання у школах або відвідують дошкільні заклади. Лише 8% дітей не відвідують жодних освітніх установ, свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг» серед матерів українських дітей віком від 3 до 17 років.

    Новий закон про дошкільну освіту обіцяє зробити навчання доступнішим та безпечнішим для всіх дітей, незалежно від обставин.



    • інші новини