Літні канікули 2024: коли діти підуть на відпочинок та скільки це триватиме

    479

    До літніх канікул залишилося зовсім трохи, і школярі вже з нетерпінням чекають на заслужений відпочинок. У багатьох областях у червні працюватимуть пришкільні табори, де діти зможуть не лише розважатися, а й надолужувати пропущене навчання, повідомляє РБК-Україна.

    Коли почнуться літні канікули в українських школах

    У більшості шкіл України останній дзвоник пролунає 31 травня. Водночас деякі навчальні заклади, особливо ті, що знаходяться ближче до бойових дій і часто переходять на дистанційне навчання через обстріли, можуть продовжити навчання до 7 або 14 червня.

    Відповідно до постанови уряду від 28 липня 2023 року №708 та рекомендацій Міністерства освіти і науки, кожна школа має право самостійно визначати дату останнього дзвоника та початку літніх канікул.

    Офіційно літні канікули, за рекомендацією МОН, почнуться з 29 червня та триватимуть до 1 вересня. У червні в школах триватиме атестація та компенсаторні заняття, запроваджені для подолання освітніх втрат. Однак кожна школа може встановити свій графік навчання та додаткових занять.

    Деталі по регіонах

    Київ

    У столичних школах останній дзвоник пролунає 31 травня. Свідоцтва про здобуття початкової освіти видаватимуть з 31 травня до 7 червня, базової середньої освіти – з 13 до 19 червня, а повної середньої освіти – з 20 по 26 червня.

    Харків

    Останні дзвоники планують на 31 травня. У червні виділять час для додаткових занять, спрямованих на подолання освітніх втрат. Літні канікули розпочнуться з 29 червня та триватимуть до 1 вересня.

    Львів

    Останні дзвоники пролунають 30-31 травня. Деякі школи відпустять дітей відпочивати з 1 червня, а інші продовжать навчання до 7 або 14 червня.

    Одеса

    Дати останніх дзвоників визначатимуть у кожній школі окремо, але орієнтовно – 30 та 31 травня. У червні планують продовжити заняття, щоб компенсувати освітні втрати, організувати консультації, контрольні роботи та екскурсії.

    Миколаїв

    Останній дзвоник заплановано на 31 травня, а канікули почнуться з 1 червня. У деяких школах перші тижні літа присвятять заняттям для компенсації освітніх втрат та підготовці до НМТ. Фактично діти почнуть відпочивати з другої половини червня.

    Дніпро

    Останній дзвоник пролунає 31 травня, а літні канікули триватимуть з 1 червня до 1 вересня. У червні вчитимуться тільки випускники.

    Закарпаття

    Останній дзвоник для школярів Закарпаття пролунає 31 травня. Канікули планують почати з перших днів червня, оскільки цього року не було довгих карантинів та відключень світла.

    Суми

    Останній дзвоник планують на 30-31 травня, а канікули розпочнуться з 8 червня.

    Тож готуйтеся до літнього відпочинку, адже на дітей чекають веселі та цікаві канікули!



    • інші новини