Україна очікує повернення депортованих дітей вже цього тижня

    78

    Омбудсмен Дмитро Лубінець анонсував, що вже цього тижня Україна може отримати “хороші новини” щодо повернення депортованих росією українців. У своєму виступі на телемарафоні він поділився важливою інформацією, яка дає надію багатьом родинам, повідомляє РБК-Україна.

    Депортація українських дітей

    росія з 2014 року депортувала десятки тисяч українських дітей. За офіційними даними, Україні вдалося ідентифікувати 19 546 дітей, яких незаконно вивезли на територію рф. Це справжня трагедія для українських сімей, які втратили зв’язок зі своїми дітьми.

    Очікувані хороші новини

    Лубінець зазначив, що найбільш успішним посередником у процесі повернення українців є Катар. “Я сподіваюсь, що ще на цьому тижні ми почуємо нові позитивні новини щодо повернення,” – заявив омбудсмен. Очікується, що повернення стосуватиметься не тільки дітей, але й інших громадян.

    Обмін полоненими: постійні перешкоди з боку рф

    Варто згадати, що Україна та росія провели низку обмінів військовополоненими. Проте останнім часом москва все більше блокує можливість таких обмінів. Українська сторона пропонує обмін за формулою “всіх на всіх”, але рф ігнорує цю ініціативу.

    путін і депортація українських дітей

    путінський режим продовжує активно депортувати українських дітей, віддаючи їх на всиновлення в російські сім’ї та змінюючи їх громадянство. За ці дії Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт володимира путіна, що є важливим кроком у міжнародному правосудді.

    Україна продовжує боротися за повернення своїх громадян і сподівається на швидке розв’язання цього питання.



    • інші новини