Google додасть до Android-смартфонів спеціальну функцію “пошуку” для ідентифікації незнайомих номерів

    83

    Google працює над реалізацією простої та зручної функції, яка може виявитися дуже корисною для більшості користувачів смартфонів на базі Android. Йдеться про інструмент під назвою Lookup для програми Google Phone, за допомогою якого можна легко знайти інформацію про незнайомі номери.

    За замовчуванням програма Google Phone встановлюється на фірмові смартфони Pixel, але за потреби її можуть завантажити користувачі інших Android-смартфонів. Коли користувачеві програми надходить дзвінок з незнайомого номера, він може вибрати цей номер у списку вхідних дзвінків, виділити його і вибрати в меню функцію Lookup. Після цього номер автоматично скопіюється в пошуковик Google, який пропонується задіяти для пошуку інформації про власника номера.

    Наскільки корисною виявиться функція Lookup, сказати важко, оскільки шахраї зазвичай використовують для дзвінків підмінні номери. Однак, багатьом користувачам доводилося шукати дані про невідомі номери в інтернеті і новий інструмент зробить цей процес швидшим. В даний час функція Lookup доступна в бета-версії програми Google Phone. Ймовірно, вона буде розгорнута у стабільній версії продукту разом із одним із наступних оновлень.