В Україні запускають електронний застосунок для військових

    647

    Міноборони планує через кілька місяців завершити розробку електронного застосунку для військових «Армія+». Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю АрміяInform.

    За її словами, «Армія+» має стати центральним продуктом цифровізації. Тут відображатиметься медична картка, зарплата тощо.

    «В “Армія+” також хочемо додати опцію евакуюватися – просто даєш сигнал – і тебе забирають на найближчий стабілізаційний пункт, наприклад, і надають необхідну медичну допомогу», – розповіла представниця Міноборони.

    Зазначається, що на першому етапі «Армія+» буде доступна для військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) а згодом ним зможуть користуватися військові всіх складових Сил безпеки і оборони.

    Черногоренко зауважила, що під час розробки застосунку особлива увага буде приділена питанням захисту даних, і розробники «готові пожертвувати частково строками релізу на користь безпеки».

    Нагадаємо, на початку квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про цифровізацію військового обліку та запровадження електронного кабінету військовозобов’язаного.



    • інші новини