Airbus показала прототип тихого аеротаксі, яке в польоті не голосніше за порохотяг

    39

    Очевидно, що для майбутніх аеротаксі — нового виду міської мобільності — рівень шуму, який вони створюють, стане стримуючим фактором для повсюдного впровадження. У футуристичному світі майбутнього над головами людей будуть проноситися зграї машин, що зробить життя в місті неприємним, якщо звукове забруднення не можна буде приборкати.

    Як стверджує компанія Airbus, її нове міське аеротаксі шумітиме при зльоті та посадці не голосніше за фен для волосся або порохотяг — на рівні 70 дБА. У польоті звук буде ще тихішим – не голосніше 65 дБА. Водночас ця модель електрольоту CityAirbus NextGen буде оснащена 16 електричними приводами та 8 досить великими пропелерами.

    Представлений цими днями прототип майбутньої чотиримісної повітряної машини буде здатний пролітати на повному заряді акумуляторів до 80 км на швидкості до 120 км/год. Випробування прототипу розпочнуться пізніше цього року. У перспективі це буде безпілотна машина для екотуризму, пасажирських та вантажних перевезень та для експлуатації міськими службами.

    Аеротаксі Airbus у версії NextGen – це досить велика машина з розмахом крил близько 12 м і масою 2 т. Для неї знадобиться досить великий майданчик не менший за вертолітний. Однак, порівняно з обслуговуванням вертольотів, новий вид електричних аеротаксі обіцяє кратне зниження витрат як на технічний супровід, так і на польоти.



    • інші новини