У марсохода Perseverance виникли проблеми з науковим обладнанням

    90

    Науковий інструмент під назвою «Шерлок» (SHERLOC), розміщений на кінці роботизованої руки марсохода Perseverance, почав працювати зі збоями.

    «Шерлок», створений у Лабораторії реактивного руху NASA, потрібен для вивчення марсіанських порід та пошуку органічних сполук та мінералів, які були змінені водою та можуть містити ознаки стародавнього позаземного життя.

    Коли Perseverance знаходить цікавий камінь на Марсі, він сканує його за допомогою лазера “Шерлок”, а потім робить знімок великим планом за допомогою приладу “Ватсон” (WATSON).

    Інформація та зображення, отримані інженерами, показали, що із двох кришок приладу «Шерлок», які заважають пилу накопичуватися на камерах інструменту, одна частково відкрита. У такому положенні кришка заважає операціям, оскільки Perseverance не може використовувати лазер і не може збирати дані спектроскопії.

    Інженери намагаються з’ясувати, у чому причина несправності та чому кришка залишається частково відкритою. Для цього фахівці посилали на прилад команди, які змінюють кількість енергії, що подається на нього.



    • інші новини