Microsoft розповіла про майбутнє оновлення Windows

    1053

    Судячи з інформації, виявленої в новій тестовій збірці Windows 11, наступним оновленням операційної системи стане Windows 12, а великий патч 24H2 для поточної версії ОС. Microsoft вже опублікувала на своєму офіційному сайті список ключових змін операційної системи.

    Компанія підтвердила, що Windows з’явиться підтримка команди sudo, в основному відомої за сімейством ОС Linux. Це дасть користувачеві можливість запускати програми з привілеями іншого облікового запису.

    Крім того, у новій збірці з’являться додаткові покращення для підтримки слухових апаратів з модулем Bluetooth LE Audio. У розпорядження користувача будуть надані різні налаштування звуку, включаючи регулювання гучності навколишнього середовища та звуків ПК.

    Покращить компанія і сторінку налаштувань Bluetooth, яка містить додаткову інформацію про підключені пристрої (час автономної роботи та стан підключення). Тут можна отримати доступ до сторінки властивостей звуку для аудіопристроїв з підтримкою Bluetooth.

    Крім того, у новій збірці буде розширено перелік можливостей ШІ-помічника Copilot. Тепер, скопіювавши текст, користувач побачить варіанти доступних дій (наприклад, зможе його резюмувати або просто відправити в чат Copilot). Крім того, можна буде просто перетягувати зображення на значок Copilot, щоб швидше надсилати їх чат-боту. Нарешті, в систему повернеться можливість автоматичного запуску Copilot разом з ОС на широкоекранних пристроях.

    Серед іншого відзначаються припинення підтримки Mixed Reality у Windows 11, поява можливості підключення до мережі Wi-Fi за допомогою QR-коду, нове розташування налаштування керування кольором у системних налаштуваннях, новий значок енергозбереження для комп’ютерів без АКБ, а також оновлення редактора реєстру. Дата випуску апдейту наразі не оголошена.



    • інші новини