Опитування показало, що більшість переселенців планують жити там, куди переїхали

    4223

    Близько 70% внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні планують залишитися на нинішньому місці проживання. Про це повідомила очільниця відділу моніторингу і оцінки соціальних проєктів АЦ «Соціоконсалтинг» Наталія Булига під час презентації «Моніторингу соціальної інтеграції ВПО: програма і результати дослідження» в Укрінформі.

    «70% сказали, що точно планують (залишатися – ред.), решта — ті, хто сказали: “важко відповісти” або “збираюся повертатися додому”… Тому ми розуміємо, виїжджати будуть ті пару відсотків, які вже роблять певні кроки для того, щоб виїхати, – шукають житло і роботу. Решта так чи інакше будуть жити в тому місті, де ми їх опитували, можливо, навіть і все життя», – зазначила Булига.

    Найчастіше переселенці переймаються матеріальним становищем, житлом, зайнятістю, люди, які мають дітей, також говорили, що їх хвилює доступність і якість освіти. Більше половини респондентів сказали, що в них є проблеми із задоволенням базових потреб.

    За даними Мінсоцполітики, станом на 2023 рік в Україні зареєстровано майже 5 млн громадян, які покинули своє місце проживання внаслідок збройної агресії рф.

    Як повідомили ООН, понад 6,2 мільйона українців стали біженцями від початку повномасштабного вторгнення росії.



    • інші новини