Астрономи оприлюднили цікаві дані щодо існування позаземних цивілізацій

    1946

    При появі зірок, аналогічних Сонцю, вони зазвичай мають високу швидкість обертання навколо своєї осі.

    Дослідники вивчили кілька зірок, аналогічних Сонцю, і визначили, що поблизу певних є більш висока ймовірність виявлення розвинених позаземних цивілізацій. Про це повідомляє науковий портал Phys.

    Вперше планету, що обертається навколо аналогічної Сонцю зірки на ім’я 51 Пегаса, вчені виявили 1995 року. Нові спостереження за цією зіркою, опубліковані нещодавно, припускають, що поточне магнітне середовище навколо неї може бути особливо сприятливим для розвитку складного життя. При появі зірок, аналогічних Сонцю, вони зазвичай мають високу швидкість обертання навколо своєї осі.

    Внаслідок високої швидкості обертання, схожі на Сонце зірки формують сильні магнітні поля, що призводить до постійних потоків заряджених частинок та шкідливого випромінювання, спрямованих на сусідні планети. Однак протягом мільярдів років обертання зірки поступово сповільнюється, відбувається явище, яке називається магнітним гальмуванням.

    Зазначається, що зі зменшенням швидкості обертання магнітне поле зірки слабшає. Раніше вважалося, що магнітне гальмування є нескінченним процесом, проте нові дослідження ставлять під сумнів це припущення. Дослідження вказують на те, що оптимальним місцем для пошуку життя, включаючи високорозвинену, за межами нашої Сонячної системи, можуть бути планети, що знаходяться в орбіті навколо старих зірок та зірок середнього віку.



    • інші новини