Apple програла суд і почала виплачувати компенсації за те, що свідомо знижувала продуктивність iPhone

    2056

    Епопея з навмисним зниженням продуктивності iPhone з боку Apple добігла кінця. Компанія почала виплачувати потерпілим компенсацію.

    У рамках справи, яку прозвали Batterygate, Apple визнали винною, і компанія нарешті почала виплачувати компенсації по 92 долари кожному, хто свого часу приєднався до позову. Точніше, 92 долари людина отримає за один «постраждалий» iPhone, а деякі таких смартфонів мали багато.

    Ресурс 9to5mac пише, що деякі позивачі отримають приблизно 1000 доларів. Для Apple сумарно виплати складуть близько 500 млн доларів, хоча користувачі з них сумарно отримають лише 310 млн доларів.

    Нагадаємо, історія бере початок з 2016 року, коли, як стало відомо пізніше, Apple почала за допомогою оновлень знижувати продуктивність iPhone заради збереження заряду акумулятора.

    Пізніше Apple вибачилася за свої дії, знизила ціну на заміну акумулятора протягом всього 2018 року на деяких моделях iPhone на цілих 63% до 29 доларів, а також додала сторінку «Стан акумулятора та зарядка», на якій показано поточну ємність акумулятора вашого iPhone. Але, само собою, на цьому справа не зупинилася, проте лише зараз вона дійшла свого логічного кінця.



    • інші новини