Windows 11 зможе встановлювати заново сама себе, причому без втрати файлів і додатків

    232

    Microsoft продовжує покращувати Windows 11, роблячи програмну платформу зручнішою для користувачів. Цього разу розробники додали функцію, яка стане в пригоді людям, які боїться втратити цінні дані під час перевстановлення або відновлення операційної системи. Йдеться про інструмент «Виправлення проблем за допомогою Windows Update», який з’явився в нових бета-версіях Windows 11, доступних учасникам інсайдерської програми Microsoft.

    Зазначена функція дозволить залучити «Центр оновлень Windows» для перевстановлення або відновлення операційної системи. При цьому файли користувача, встановлені програми та налаштування системи не постраждають. Простіше кажучи, нова функція дозволяє зберегти всі файли та налаштування при перевстановленні ОС на ту саму або більш актуальну версію, якщо вона доступна для завантаження через «Центр оновлення Windows».

    В одній з бета-версій Windows 11, що вийшли недавно, з’явилася опція «Виправлення проблем за допомогою Центру оновлення Windows», що знаходиться в розділі «Відновлення системи». Наголошується, що на цей час функція не працює коректно, але очевидно, що незабаром це зміниться. Ідея полягає в тому, щоб відновити працездатність системи або повністю перевстановити ОС шляхом завантаження найактуальнішої версії платформи через Центр оновлення Windows. Супутня документація вказує на те, що при цьому не будуть видалятися будь-які файли користувача або програми, що безперечно є гарною новиною.

    На цей час функція «Виправлення проблем через Windows Update» знаходиться на етапі тестування в рамках програми Windows Insider. Очікується, що вона стане частиною пакета оновлень Moment 5 для Windows 11, який має стати загальнодоступним у лютому чи березні наступного року.



    • інші новини