Інженери NASA показали на відео, як насправді виглядає Марс

    15228

    Орбітальний апарат NASA Odyssey показав незвичайний вид горизонту Марса. Знімок зроблено з висоти приблизно 400 кілометрів над поверхнею Червоної планети — приблизно з тієї ж висоти, на якій Міжнародна космічна станція обертається довкола Землі.

    NASA Odyssey зробив камерою THEMIS серію панорамних зображень, що демонструють вигнутий марсіанський ландшафт під прозорими шарами хмар та пилу. Об’єднані один з одним десять знімків пропонують не тільки новий вид на Марс, але й допомагають вченим отримати нове уявлення про атмосферу Червоної планети. Зважаючи на все, саме такою побачать Червону планету космонавти, які в майбутньому полетять до неї.

    Інженери Лабораторії реактивного руху NASA у Південній Каліфорнії та компанії Lockheed Martin Space витратили три місяці на планування цих спостережень. Чутливість інфрачервоної камери до тепла дозволяє відображати лід, каміння, пісок та пил, а також зміни температури на поверхні планети.

    Для такого ракурсу довелося на багато годин пожертвувати зв’язком із Землею — антена супутника виявилася повернена в бік від нашої планети. Це несло ризик втрати зв’язку з апаратом назавжди, але пройшло успішно.



    • інші новини