Понад 30 років тому було надіслано перше текстове повідомлення – що в ньому було сказано

    144

    Пройшов 31 рік з моменту надсилання першого текстового повідомлення в історії. Про це повідомляє Lad Bible.

    У 1992 році компанія Vodafone розробляла свій сервіс SMS, надаючи можливість людям обмінюватися текстовими повідомленнями. На завершення проєкту потрібно було небагато часу, але 3 грудня того ж року інженер Ніл Папворт відправив своєму колезі Річарду Джарвісу повідомлення “Merry Christmas” (Щасливого Різдва).

    Перше SMS в історії було направлено на телефон Orbitel 901, почавши еру відправлення текстових повідомлень, хоча технології розвивалися відносно повільно. Відразу після цього компанія Nokia також впровадила функцію SMS, включаючи звуковий сигнал для оповіщення про нові повідомлення.

    Спочатку люди стикалися з обмеженням надсилання повідомлень на мобільні телефони через відсутність відповідної клавіатури. Існувала також проблема відправлення повідомлень лише всередині однієї мережі, яка була подолана лише 1999 року. Незабаром мільярди людей почали набирати свої повідомлення на мільярди телефонів.

    За словами Папворта, у 1992 році він навіть не мав підозр про подальшу популярність текстових повідомлень. Він нещодавно розповів своїм дітям, що є автором першого повідомлення. “Озираючись назад, стає ясно, що відправлене мною різдвяне послання стало поворотним моментом в історії мобільних пристроїв”, – сказав він.

    Декілька років тому компанія Vodafone оголосила про намір виставити на аукціон NFT перше текстове повідомлення в історії. Анонімний покупець придбав токен за 149 729 доларів, сплативши його криптовалютою Ether і отримавши додатково кадр із 3D-анімацією отриманого повідомлення. Кошти від продажу надіслали на підтримку Агентства ООН у справах біженців.



    • інші новини