Надважку ракету SpaceX Falcon Heavy на стартовому майданчику видно з космосу: фото

    988

    На фотографіях, отриманих з одного із супутників обробки зображень Maxar Technologies, можна побачити ракету-носій SpaceX Falcon Heavy, що стоїть на стартовому майданчику LC-39A Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді.

    SpaceX була готова запустити Falcon Heavy вночі в середу, 26 липня, за північноамериканським східним часом (27 липня 06:04 за київським часом), але спроба була скасована лише за хвилину до старту.

    Наступна спроба планувалася в четвер увечері 27 липня в той же час (у п’ятницю 28 липня 06:04 за київським часом). Однак SpaceX відмінила і її, перенісши запуск на п’ятницю 28 липня протягом 99-хвилинного вікна, яке відкривається о 23:04 за північноамериканським східним часом (субота, 29 липня 06:04 за київським часом).

    Надважка ракета Falcon Heavy має вивести на навколоземну орбіту величезний телекомунікаційний супутник Jupiter 3. Він має приєднатися до флоту Hughes Jupiter, який надає послуги зв’язку у Північній та Південній Америці. Новий супутник позиціонується оператором Hughes Network Systems як найбільший комерційний космічний апарат з коли-небудь створених.