iPhone першого покоління в запечатаній коробці продали майже за $40 тисяч

    614

    Запечатану коробку з новим iPhone першого покоління з 2007 року продали на майданчику аукціонного будинку LCG Auctions майже за $40 тисяч, тобто більш ніж у 65 разів дорожче, ніж цей смартфон коштував на момент старту продажів.

    Торги, що почалися з $2500, закінчилися в неділю ввечері на сумі $39 340. iPhone першого покоління з 8 Гбайт постійної пам’яті на момент початку його продажів у 2007 році коштував $599 — дешевше, ніж актуальний сьогодні iPhone 14 ($799).

    Продана модель має 3,5-дюймовий екран, 2-мегапіксельну камеру і навіть веб-браузер. Представляючи його 15 років тому, співзасновник і голова Apple Стів Джобс назвав смартфон “комбінацією iPod, телефону та інтернет-комунікатора”. Примірник першого покоління в заводській упаковці, проданий минулими вихідними, був «у винятковому стані».

    «Колекціонерам та інвесторам буде важко знайти екземпляр у кращому стані. Актуальність та рідкість становлять формулу перемоги для цього гарячого предмета колекціонування», – зазначив аукціонний будинок.

    Джерело: businessinsider.com



    • інші новини