ЗМІ: найбільші світові постачальники чипів припиняють співпрацю з Китаєм

    173

    Днями США оголосили про нові обмеження, що забороняють експорт американського обладнання для виробництва чипів до Китаю.

    Західні постачальники обладнання для виробництва чипів призупинили продаж та обслуговування китайських виробників напівпровідників, оскільки влада США прагне стримати розвиток технологічного сектору Китаю.

    Про це повідомляє Financial Times.

    Як відомо, у п’ятницю США оголосили про нові обмеження, що забороняють експорт американського обладнання для виробництва чипів до Китаю.

    “Американські компанії Lam Research, Applied Materials і KLA Corporation негайно почали дотримуватися нових правил США”, – повідомляє видання.

    Так, компанія LAM наказала своїм робітникам залишити китайські заводи з виробництва чипів. Нідерландська технологічна компанія ASML, яка виробляє обладнання, необхідне для створення комп’ютерних мікросхем, наказала своїм американським співробітникам припинити обслуговування китайських клієнтів.

    «Американські співробітники ASML повинні утримуватись від обслуговування клієнтів у Китаї до наступного повідомлення. Звичайно, ми вживаємо запобіжних заходів для забезпечення дотримання нових правил», – йдеться в повідомленні.

    Співробітники китайського підприємства з виробництва чипів YMTC підтвердили, що американські компанії припинили постачання.

    Як повідомлялося раніше, Китай вивів на орбіту три супутники-шпигуни Yaogan. Ракету Long March 2D запустили зі спеціального майданчика, розташованого на півдні Китаю 14 жовтня. Вона несла три супутники розвідки Yaogan 36.

    Державні ЗМІ Китаю поінформували, що космічні кораблі успішно виведені на орбіту Землі за заданими координатами.

    Також державні ЗМІ згадали, що космічний корабель збирає наукову інформацію, а також служить дослідникам для вивчення ґрунту та моніторингу сільськогосподарського виробництва. Проте західні консультанти вважають, що супутники Yaogan додатково збирають фотографії, які використовуватимуть військово-морські сили Китаю.

    Джерело: ft.com



    • інші новини