У США заборонять продаж будь-яких телекомунікаційних пристроїв Huawei та ZTE

    234

    Федеральна комісія зі зв’язку (FCC) США має намір заборонити продаж на території країни будь-яких нових телекомунікаційних пристроїв Huawei та ZTE, а також систем відеоспостереження трьох китайських компаній. Повідомляється, що ці обмеження будуть запроваджені з метою забезпечення національної безпеки. Про це пише ресурс Axios із посиланням на обізнані джерела.

    Ця заборона є першим прецедентом, коли FCC забороняє продаж електронного обладнання з міркувань національної безпеки. Роблячи цей крок, відомство посилює тиск на китайські компанії, який почав виявлятися ще за часів, коли президентом США був Дональд Трамп (Donald Trump). Заборона також є кульмінацією заяв фахівців у сфері інформаційної безпеки, аналітиків та розвідувальних відомств, які багато років стверджували, що китайське телекомунікаційне обладнання може використовуватися владою Піднебесної для шпигунства.

    За даними джерела, глава FCC Джесіка Розенворсель (Jessika Rosenworcel) представила проєкт наказу про заборону телекомунікаційного обладнання Huawei та ZTE на початку цього місяця. Незабаром з цього питання пройде голосування і у разі затвердження документа на території США буде заборонено продаж обладнання згаданих компаній.

    Документ також передбачає заборону продажу систем відеоспостереження для забезпечення громадської безпеки від китайських компаній Hytera Communications Corporation, Hikvision і Dahua Technology Company. При цьому заборона поширюватиметься лише на нове обладнання, і китайські компанії зможуть далі продавати у США пристрої, схвалені місцевими регуляторами раніше.

    Джерело: Axios



    • інші новини