Ілон Маск відправить на Місяць 82-річного чоловіка та його дружину

    1180

    Він уже купив квитки на корабель SpaceX для себе та своєї дружини. Бізнесменові зараз 82 роки.

    Американський мультимільйонер Денніс Тіто (Dennis Tito), який у 2001 р. став першим у світі космічним туристом, знову збирається до космосу. Він уже придбав два квитки на корабель SpaceX Starship: у подорож 82-річний бізнесмен планує взяти свою 57-річну дружину Акіко. Разом із ними полетять ще 10 космічних туристів, імена яких поки що не називаються. Не уточнюється і сума, у яку Тіто обійдеться нова подорож. За політ на Міжнародну космічну станцію, який відбувся понад 20 років тому, бізнесмен заплатив $20 млн.

    Цього разу Тіто збирається вирушити до Місяця. Щоправда, висадка на супутник Землі не передбачена: корабель наблизиться до Місяця на відстань 200 км над поверхнею і здійснить політ навколо нього. Уся місія має зайняти близько тижня. Ідея такого польоту прийшла бізнесменові у 2021 році, причому він хотів здійснити саме подорож до Місяця — нове відвідування МКС чи просто орбітальний політ його не цікавили.

    Терміни рейсу Starship до Місяця поки що не називаються – до моменту старту може пройти кілька років. Весь цей час космічні туристи проходитимуть інтенсивну підготовку.

    Джерело: spacex.com