Мобілізація в Україні: як чоловікам виїхати у робоче відрядження за кордон

    1572

    Чоловікам, які збираються виїхати за кордон у робоче відрядження, необхідно отримати бронь від свого підприємства, пояснює Державна прикордонна служба.

    Перетнути кордон такі особи можуть, маючи документи які засвідчують, що людина заброньована. Це або посвідчення особи, яка перебуває на спеціальному обліку, або витяг з наказу Міністерства економіки України.

    Окрім того такі особи повинні мати документи про відрядження: витяг з наказу, посвідчення про відрядження, лист-звернення до Державної прикордонної служби, у якому керівник підприємства, установи чи організації зазначає, що відповідна посадова особа відряджається для виконання службових обов’язків за кордоном.

    Тобто, для виїзду певного працівника за кордон потрібно, щоб роботодавець забронював особу в порядку, визначеному постановою Кабінета Міністрів №194, та направив його у відрядження.

    Як роботодавцю забронювати працівника

    Як розповів адвокат, голова “Української незалежної фундації юристів” Ростислав Кравець, бронювання здійснюється на підставі відповідних документів від Міністерства економіки або Міністерства інфраструктури.

    Для отримання “броні” на працівника необхідно надати докази та документи щодо необхідності роботи даного співробітника на підприємстві. А також підтвердити необхідність роботи цього підприємства в умовах війни.

    “Як показує практика, досить розпливчасті вимоги для того, щоб отримати “бронь”. І задовольнити відповідні норми часом складно”, – зазначив він.

    джерело zn.ua