Як працює DDoS-атака і чим вона небезпечна

    174

    DDoS-атаки стали однією з найпоширеніших тактик ворожих хакерів.

    Держспецзв’язку продовжує відповідати на запитання українців. Цього разу люди виявили інтерес до сенсів та наслідків DDoS-атак.

    DDoS – спосіб впливу на комп’ютерні системи органу, організації, установи.

    Використовується зловмисниками для порушення доступності веб-ресурсів. Для цього створюється безліч зовнішніх запитів, рахунок яких може йти на мільйони. Атакована система неспроможна їх прийняти. У результаті – виникають перебої у її роботі чи вона повністю припиняє повноцінне функціонування.

    З початку 2022 року DDoS-атак зазнали сайти державних органів та банківських установ, телеком-операторів, компаній енергетичного сектору, ресурси регіональної влади, медіа, тощо.

    Відмінність DDoS від DoS-атаки – використання кількох джерел, а не одного. На окремих громадян такі види атак не запускають. Але кінцева мета хакерів – позбавити людей доступу до важливих послуг, сервісів та правдивої інформації.

    “Зазвичай DDoS-атаки здійснюють із метою поширення паніки та дестабілізації. Іноді використовують для приховування деструктивних дій, тобто коли DDoS-атака слугує прикриттям атаки іншого виду. Проте самі DDoS-атаки загрози для персональних даних громадян не становлять. Варто знати, що для проведення DDoS-атак хакери часто використовують зламані пристрої людей. Тому важливо дотримуватися основних правил кібергігієни, користуватися антивірусами, оновлювати вчасно програмне забезпечення”, – резюмували у Держспецзв’язку.

    Джерело: techno.bigmir.net



    • інші новини