Марсохід Curiosity показав новий панорамний вид Червоної планети

    201

    Марсохід NASA Curiosity зробив нове приголомшливе селфі в оточенні великої кам’янистої місцевості на Марсі.

    Робот-дослідник, який приземлився на Марсі в серпні 2012 року, продовжує блукати кратером Гейла в пошуках доказів того, що на Червоній планеті колись було життя.

    Curiosity зробив своє останнє 360-градусне селфі 20 листопада, що було 3303 марсіанським днем ​​або сонцем місії марсохода. Згідно з заявою NASA, панорама, що складається з 81 окремого зображення, зшитого разом, була зроблена тепловізором Mars Hand Lens Imager (MAHLI), розташованим на кінці маніпулятора марсоходу.

    NASA надало широкий і крупний план останнього селфі Curiosity від 29 листопада, що демонструє прекрасний краєвид Марса із сонцем, що сяє у небі. На зображенні виділяється червоний колір іржі марсіанської поверхні, а також різноманітний та пересічний ландшафт, що оточує марсохід.

    На фотографії також зображений вид на гору Шарп – гору заввишки 5,5 км, на яку Curiosity підіймається з 2014 року. Марсохід перетинає гору Шарп у пошуках підказок про стародавнє минуле Червоної планети, зокрема, коли відносно тепла та волога планета перетворилася на холодну пустелю, якою вона є сьогодні.

    Curiosity раніше сфотографував гору Рафаеля Наварро на Марсі у квітні 2021 року, коли пагорб був названий на честь колишнього астробіолога Рафаеля Наварро-Гонсалеса, який працював над місією, доки не помер 26 січня. Приблизно в той же час у квітні марсохід піднявся на фронтон Грінх’ю і захопив краєвид з вершини скелі.

    Тепер Curiosity прямує до вузького проходу під назвою Марія Гордон Нотч, який є U-подібним отвором, змальованим позаду марсоходу зліва на фотографії.



    • інші новини