“Укроборонпром” буде виготовляти вітчизняні бойові роботи

    74

    Завод “Меридіан”, що носить ім’я українського авіаконструктора Сергія Кольорова та входить у склад “Укроборонпрому”, почне продукувати українських бойових роботів. Це передбачає договір, що укладений між “Укробонпромом”, “Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge” та командою розробників з “Мобільних бойових роботів”.

    Нагадаємо, що до стадії випуску дійдуть ті проекти, що спершу стали фіналістами Sikorsky Challenge-2021, в рамках якого українські науковці та винахідники могли пропонувати свої проєкти. Спершу розробкам слід було пройти стадію попереднього відбору, в рамках якого фахівці давали оцінку інноваційності, технологічної завершеності, можливості розгорнути виробництво в “Меридіані” та ряд інших аспектів.

    Першим проектом, що буде втілений в життя, буде “Мобільні бойові роботи”, в рамках якого планується створення компактних машин, які будуть виконувати логістичні, розвідувальні та бойові завдання, у тому числі задачі по розмінуванню та вогневій підтримці. “Меридіан” займеться серійним виробництвом, а холдинг Sikorsky Challenge – маркетинговим супроводом.

    Варто нагадати, що на даний момент у заводу є інноваційні ініціатив, до яких входить і виготовлення бойових роботів. Окрім цього, є ще чотири, до яких входить: протидія БПЛА ворога, розмінування території з використанням дронів , мережеві технології, що здатні забезпечувати інтелектуальний відеомоніторинг повітря у різних частотних діапазонах, а також високоточне наведення для ураження ворожих об’єктів у повітрі, і остання технологія – економічний електродвигун.



    • інші новини