Топ-5 функцій Viber, про які ви не знали

    1106

    5 фішок Viber, про які варто знати

    Месенджер Viber на даний момент є найпопулярнішим в Україні, і для багатьох українців є щоденним інструментом роботи, який дозволяє переписуватися, надсилати документи, здійснювати відео та аудіо дзвінки та багато іншого. Багато функцій залишаються невідомими для більшості користувачів, тому варто розглянути їх то почати застосовувати у щоденній роботі.

    Непомітне читання повідомлень

    У кожного користувача Viber чи іншого месенджера бували ситуації, коли він випадково читав повідомлення, на яке планував не відповідати, або зробити це пізніше. Для того, щоб у Viber не виникало такої ситуації, можна не передавати статус перегляду повідомлень, для чого у пункті “Конфіденційність” слід вимкнути відображення стану “Переглянуто”. Після цього співрозмовникам не буде видно, чи ви читали його повідомлення, але й ви не зможете побачити, чи переглянули ваші.

    Приховування особистих чатів

    У Viber можна приховувати чати за бажанням та здійснювати доступ до них з використанням PIN-кода. Завдяки цій функції забезпечується додаткова конфіденційність, і вашу інформацію буде важче отримати, навіть якщо хтось отримає доступ до розблокованого смартфона. Для приховання чату слід зайти у його параметри та вибрати пункт під назвою “сховати цей контакт”, встановивши PIN-код для доступу, після чого для входу в цей чат слід буде ввести його в пошуковий рядок.

    Зникаючі повідомлення

    Завдяки цій функції можна налаштовувати час, після якого відправлені повідомлення будуть автоматично зникати (доступний діапазон від десяти секунд до доби від моменту, коли повідомлення було прочитано). Зникаючі повідомлення доступні як в рамках особистого, так і в рамках групового чату. Для встановлення таймера слід натиснути на годинник та вибрати час з доступного діапазону для конкретного повідомлення.

    Перекладач повідомлень

    Viber дозволяє здійснювати переклад повідомлень, не виходячи з чату. Щоб використати перекладач, слід обрати конкретне повідомлення та вибрати пункт “Перекласти”. Для вибору мови у пункті “Виклики та повідомлення” параметрів слід обрати в “Перекладі повідомлення” потрібну.

    Збереження резервних копій переписок

    Є багато ситуацій, коли історія чату у месенджері може зникнути, оскільки Viber за замовчуванням зберігає її лише на вашому пристрої, щоб забезпечити додаткову приватність. Щоб уникнути втрати чату, варто встановити створення резервних копій переписок, для чого слід зайти в пункті параметрів “Обліковий запис” у підпункт “Створення резервної копії” та вибрати копій на щоденній основі. Слід підкреслити, що резервна копія включає лише текстові повідомлення, без фотографій, відео та файлів іншого типу.



    • інші новини