Вчені назвали міста, що опиняться під водою вже незабаром через зміну клімату

    57

    Видання The Indian Times на основі даних від організації Climate Central опублікувало прогноз про те, які міста можуть піти під воду набагато швидше, ніж нам здається. Так, місто Амстердам, столиця Нідерландів, може бути затоплене вже у 2030 році. Спеціалісти стверджують, що ще два міста в Нідерландах перебувають в зоні потенційного ризику.

    Друге місце зайняв Басра, місто в Іраку, що розташоване на річці Шатт-ель-Араб, що впадає у Персидський залив, а третє – Новий Орлеан, місто в США, розташоване на річці Міссісіпі. У випадку Нового Орлеану, місто може опинитися під водою, незважаючи на те, що воно має розвинену систему каналів водовідведення.

    Четверте місто займає, мабуть, найбільш очевидне місто в цьому списку – Венеція, у якій рівень води щороку піднімається на 2 мм. П’яте місце займає Хомішин (найбільше місто В’єтнаму), а шосте – місто Калькутта в Індії, ситуація з яким найгірша – воно може опинитися під водою вже до 2030 року.

    Слід зазначити, що раніше Організація Об’єднаних Націй у своєму звіті, що був представлений перед кліматичним самітом у Глазго, зазначала, що країнам слід негайно подвоїти зусилля у боротьбі проти глобального потепління. У випадку, якщо прикласти зусилля прямо зараз, ймовірно, міста з цього списку будуть в безпеці, принаймні ще якийсь час.



    • інші новини