Facebook і Instagram знайшли спосіб не платити 30-відсоткову комісію Apple

    87

    «Ми будемо шукати інші способи допомогти розробникам заробляти на життя і полегшувати транзакції в інших місцях».

    За програмне забезпечення та цифрові продукти, придбані в App Store, Apple бере комісію в розмірі 30%. Це означає, що розробникам доводиться ділитися доходами з Apple. Щоб обійти комісію Apple, Instagram планує спонукати розробників встановлювати офлайн-зв’язку з брендами та іншими особами.

    За словами Адама Моссера (Adam Mosseri), глави Instagram, компанія Facebook планує створити розробникам можливості для офлайн-торгівлі, щоб уникнути 30-відсоткової комісії, що стягується Apple.

    Apple наполягає на стягненні комісії в розмірі 30% при здійсненні цифрових транзакцій на платформі iOS. Для транзакцій, які відбуваються на iOS, нам доведеться дотримуватися їх правил. Але в цілому ми будемо шукати інші способи допомогти розробникам заробляти на життя і полегшувати транзакції в інших місцях. Наприклад, якщо ми можемо допомогти брендам і розробникам знайти один одного, вони зможуть проводити ці транзакції в автономному режимі. Для партнерського маркетингу це реальний продукт, а не цифровий продукт. Тому ми будемо прагнути наблизитися до того місця, де розробники дійсно можуть стабільно заробляти на життя, – Адам Моссера.

    В останні кілька років Facebook не дуже ладнає з Apple. У понеділок Facebook оголосила, що до 2023 року не стягуватиме плату з творців контенту.