NASA готується до зіткнення астероїда з Землею

    2597

    Фахівці NASA вже почали підготовку до зіткнення астероїда і планети Земля. Для чого потрібна ця підготовка? Що робити іншим жителям планети? Чи будуть шанси врятуватися і коли очікувати катастрофу? Про це повідомляє НАСА.

    Дослідження і підготовку до зіткнення будуть проводить вчені JPL. Це Лабораторія реактивного руху, вона входить до складу NASA. Це свого роду навчальна тривога, яку необхідно періодично відтворювати. Комплекс заходів необхідний для того, щоб мінімізувати шанси зіткнення з метеоритом чи астероїдом.

    Дослідження почалися одночасно з Planetery Defense Conference (IAA). Тривати випробування будуть протягом п’яти днів. Мета досліджень – виявлення ключових фігур в момент катастрофи і допомогу їм.

    Кожен раз вчені розігрують кілька сценаріїв. Все починається з навчальної тривоги, і далі розігрується конкретний сюжет. Вчені і дослідники в такий спосіб намагаються спланувати послідовність дій, яка допоможе уникнути великої кількості жертв в різних країнах і відповідно на різних континентах.

    У майбутньому планують піднімати таку тривогу кожен раз, коли до землі буде наближатися небесне тіло і ймовірність зіткнення із землею буде дорівнює 1 до 100. Поки що всі жителі нашої планети можуть не переживати, що в Землю вріжеться величезна небесне тіло. Але готовими потрібно бути до всього. Оскільки поки що умови для життя на інших планетах не виявлені.

    Джерело