Apple відмовилась надати владі США постійний доступ до даних на її пристроях

    86

    Американська корпорація Apple не має наміру на постійній основі надавати владі США доступ до інформації користувачів пристроїв, що випускаються нею. Про це заявив глава компанії Тім Кук в опублікованому в понеділок інтерв’ю газеті The New York Times.

    Він підкреслив, що вважає вірним кроком відмову Apple виконувати деякі вимоги влади США в зв’язку з розслідуванням теракту в штаті Каліфорнія, який трапився у 2015 році. Суд зобов’язав тоді Apple допомогти ФБР у зломі смартфона iPhone, що належав одному з виконавців теракту, який забрав життя 14 осіб. Корпорація відмовилася передавати співробітникам бюро програмне забезпечення, що дозволяє обходити систему захисту інформації. ФБР довелося вдаватися до послуг хакера. Він зміг отримати потрібні дані.

    “Думаю, сьогодні шифрування даних як і раніше піддається критиці. Все ще є люди, які вважають, що у влади повинен бути ключ або доступ до ключа, двері або доступ до дверей, – зазначив Кук. – А наша позиція з цього питання абсолютно не змінилася. Якщо створити лазівку, то буде лазівка ​​для всіх. Сьогодні з технологічної точки зору неможливо, щоб лазівка ​​була тільки для хороших хлопців”.

    Apple, як і ряд інших технологічних компаній, надає особливе значення шифруванню даних користувачів і іншим системам захисту особистої інформації. У минулому це не раз призводило до конфліктів з правоохоронними органами. Влада США неодноразово вимагали, щоб компанія не тільки надавала доступ до даних користувачів в окремих випадках за рішенням суду, а й відкрила його на постійній основі.



    • інші новини