Виробник iPhone 13 попередив про скорочення виробництва

    63

    У Apple набагато більше ресурсів, ніж у інших виробників, але компанія все одно може зіткнутися з проблемами, якщо дефіцит мікросхем збережеться.

    Контрактний виробник Apple, компанія Foxconn, заявив, що постачання пристроїв, що випускаються ним, можуть бути скорочені на 10% через триваючу глобальну нестачу чипсетів. При цьому голова Foxconn Лю Янвей (Liu Yangwei) сказав, що компанія налаштована «обережно оптимістично» щодо перспектив на решту року.

    Foxconn відповідає за складання смартфонів iPhone. І хоча Foxconn прямо не говорила, що постраждати може Apple, компанія з Купертіно є найбільшим клієнтом Foxconn. Foxconn очікує, що нестача мікросхем збережеться в другому кварталі 2022 року. У Apple набагато більше ресурсів, ніж в інших виробників, але компанія все одно може зіткнутися з проблемами, якщо дефіцит мікросхем збережеться.

    В середині березня з’явилися перші відомості про те, що Apple постраждала від глобального дефіциту напівпровідникової продукції, на тлі чого лінійка продуктів iPhone може зіткнутися з припиненням виробництва.

    Ситуація з браком мікросхем поширилася з автомобільної промисловості на багато галузей. Виробники смартфонів підтвердили, що в цьому році спостерігається дефіцит чипів, і тепер багатьом виробникам доводиться скорочувати виробництво, щоб впоратися з кризою.